Kovbojské fazole s klobáskou
10.02.2010 22:03
Kovbojské fazole s klobáskou
Suroviny:
30 dkg vepřové kýty
1 nožka klobásy
1 menší cibule
1 stroužek česneku
1 plechovka červených fazolí ve slaném nálevu
1 plechovka bílých fazolí v tomatové nebo chilli omáčce
sůl
grilovací koření
sojová omáčka
rostlinný olej
Příprava:
Maso a klobásku nakrájíme na kostičky cca 2-3 cm, maso nasolíme a okořeníme. Cibuli si nakrájíme nadrobno a česnek na tenké plátky. Z červených fazolí odlejeme nálev. Na pánvi rozpálíme olej a orestujeme kýtu, poté přidáme klobásek a cibulku s česnekem. Za cca 5 min přidáme dvě lžíce sojové omáčky a jakmile se vzpění dáme fazole a necháme za stálého míchání na mírném ohni 15 minut povařit.